250 g makaronu świderki lub motylki, najlepiej kolorowego
po jednej papryce żółtej i czerwonej
200 g brokułów
200g pieczarek
olej
1 czerwona cebula
2 "Włoskie" przyprawy Knorra do sałaty
- Papryki pokrój w niezbyt drobną kostkę.
- Brokuły podziel na różyczki.
- W garnku zagotuj wodę z łyżeczką soli i łyżeczką cukru, wrzuć brokuły, gotuj ok. 3 minut.
- Pieczarki pokrój na małe cząstki i podsmaż na oleju.
- Cebulę pokrój w piórka.
- Sosy Knorra wymieszaj z olejem bez wody i dodaj do nich pieczarki oraz brokuły na ok. 20 minut.
- Ugotuj makaron, ciepły dodaj do brokułów i pieczarek.
- Na końcu dodaj paprykę i cebulę, wymieszaj.
- Podawaj ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz