sobota, 24 stycznia 2015

Sałatka makaronowa




250 g makaronu świderki lub motylki, najlepiej kolorowego
po jednej papryce żółtej i czerwonej
200 g brokułów
200g pieczarek
olej
1 czerwona cebula
2 "Włoskie" przyprawy Knorra do sałaty
  • Papryki pokrój w niezbyt drobną kostkę.
  • Brokuły podziel na różyczki.
  • W garnku zagotuj wodę z łyżeczką soli i łyżeczką cukru, wrzuć brokuły, gotuj ok. 3 minut.
  • Pieczarki pokrój na małe cząstki i podsmaż na oleju.
  • Cebulę pokrój w piórka.
  • Sosy Knorra wymieszaj z olejem bez wody i dodaj do nich pieczarki oraz brokuły na ok. 20 minut.
  • Ugotuj makaron, ciepły dodaj do brokułów i pieczarek.
  • Na końcu dodaj paprykę i cebulę, wymieszaj.
  • Podawaj ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz