wtorek, 30 stycznia 2018

Szybki "bigos"


1/2 główki białej kapusty
ok. 500 g kiełbasy (np. podwawelskiej)
1 cebula
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 
sól
pieprz
liść laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
szczypta kminku
tłuszcz


  • Kapustę poszatkuj, podduś z odrobiną wody i tłuszczu, aż zmięknie.
  • Kiełbasę pokrój, podsmaż na tłuszczu, dodaj posiekaną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i kminek, ponownie przesmaż do zrumienienia cebuli. Następnie dodaj koncentrat i jeszcze chwilę smaż mieszając.
  • Podsmażoną kiełbasę wymieszaj z kapustą, całość dopraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz