20
dag masła
16 dag cukru
1 torebka cukru waniliowego
szczypta soli
4 jajka
20 dag mąki pszennej i 4 dag ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
50 dag truskawek
16 dag cukru
1 torebka cukru waniliowego
szczypta soli
4 jajka
20 dag mąki pszennej i 4 dag ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
50 dag truskawek
- Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj jajka.
- Do gładkiej masy przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj.
- Gdy składniki się połączą, przełóż ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy o boku 20 cm, posyp oczyszczonymi truskawkami.
- Piecz 45 minut w temp. 170°C.
- Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz