Śledzie przygotuj co najmniej dzień przed podaniem.
1/2
kg filetów śledziowych matiasów
2 łyżki cukru
1/4 szklanki oleju
4 łyżki octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego
30 dkg cebuli
3 ziarenka ziela ang.
3 liście laurowe
2 łyżki cukru
1/4 szklanki oleju
4 łyżki octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego
30 dkg cebuli
3 ziarenka ziela ang.
3 liście laurowe
kilka ziarenek gorczycy
- Wymoczone śledzie pokrój na kawałki.
- Cebulę pokrój w piórka i zeszklij na oleju.
- Dodaj cukier i chwilę smaż.
- Wlej ocet, dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszaj, duś kilka minut.
- Zdejmij z ognia, dodaj gorczycę, wystudź.
- Kawałki śledzia przekładaj sosem.
- Odstaw do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz